Veganský nepečený dezert
Suroviny:
1 hrnek podrcených sušenek 1/4 hrnku podrcených vlašských ořechů
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/3 hrnku přírodního arašídového másla bez ochucení
1 hrnek rostlinného mléka
1 tabulka čokolády na vaření bez obsahu živočišného mléka
Postup:
1. krok
V míse smícháme ořechy, kokos, arašídové máslo a nadrcené sušenky. Za stálého míchání pomalu přilíváme rostlinné mléko. Vytvoříme těsto, ne příliš měkké. V případě potřeby prohněteme rukama.
2. krok
Těsto rovnoměrně rozprostřeme po dně misky 23 x 23 cm (použila jsem hranatou formu na pečení s odklápěcím dnem.
3. krok
V hrnci necháme při střední teplotě v sójovém mléce (5 - 10 lžic) rozpustit čokoládu.
4. krok
Čokoládou polijeme těsto.
5. krok
Vychladíme a rozkrájíme na malé čtverečky.