Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2024

Lotus cheesecake

Suroviny: 

sušenky Lotus - 250 g

máslo - 70 g

cream cheese (nebo mascarpone) - 450 g

Biscoff pomazánka - 325 g

moučkový cukr - 90 g

vanilkový cukr - 1 lžička

smetana ke šlehání - 500 ml

ztužovač šlehačky - 2 balení

Postup přípravy:

1. krok

Sušenky Lotus dejte do mixéru a rozmixujte na malé kousky. Dejte do mísy a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a 2 lžíce směsi si schovejte na pozdější dobu. Vezměte si dortovou formu o průměru 21 centimetrů a nasypejte do ní sušenkovou hmotu. Rozložte ji na dně a co nejlépe upěchujte. Dejte minimálně na hodinu ztuhnout do lednice.

cheesecake-lotus-pechuj-720x405.jpg

 

 

 

 

 

 

2. krok

Do mísy dejte cream cheese. Přidejte k němu moučkový cukr, vanilkový cukr a 125 gramů Biscoff cookie butter. Vše pečlivě rozmíchejte. Do jiné mísy dejte smetanu ke šlehání a přidejte 2 ztužovače. Vyšlehejte tuhou šlehačku. Poté šlehačku a předchozí směs smíchejte dokonale dohromady. Pak ji rozložte na sušenky v dortové formě a dejte minimálně na 6 hodin ztuhnout do lednice.

cheesecake-lotus-krem-400x225.jpg

 
 
 
 
 
 
 
3. krok
Rozehřejte 200 gramů Biscoff cookie butter a většinu nalijte na vršek dortu. Nechte ho za pomoci krouživých pohybů rozlít po celém vršku dortu. Poté vše dejte na hodinu do lednice ztuhnout.
 
cheesecake-lotus-vrsek-720x405--1-.jpg
 
 
 
 
 
 
 
4. krok 
Zbytek rozehřáté pomazánky dejte do pytlíku s malým otvorem. Odstraňte boky formy a pak strany dortu za pomoci pytlíku nazdobte. Odloženou sušenkovou směsí nazdobte obvod na vrchu dortu. Když vše ztuhne, můžete servírovat.