Lotus cheesecake
Suroviny:
sušenky Lotus - 250 g
máslo - 70 g
cream cheese (nebo mascarpone) - 450 g
Biscoff pomazánka - 325 g
moučkový cukr - 90 g
vanilkový cukr - 1 lžička
smetana ke šlehání - 500 ml
ztužovač šlehačky - 2 balení
Postup přípravy:
1. krok
Sušenky Lotus dejte do mixéru a rozmixujte na malé kousky. Dejte do mísy a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a 2 lžíce směsi si schovejte na pozdější dobu. Vezměte si dortovou formu o průměru 21 centimetrů a nasypejte do ní sušenkovou hmotu. Rozložte ji na dně a co nejlépe upěchujte. Dejte minimálně na hodinu ztuhnout do lednice.
2. krok
Do mísy dejte cream cheese. Přidejte k němu moučkový cukr, vanilkový cukr a 125 gramů Biscoff cookie butter. Vše pečlivě rozmíchejte. Do jiné mísy dejte smetanu ke šlehání a přidejte 2 ztužovače. Vyšlehejte tuhou šlehačku. Poté šlehačku a předchozí směs smíchejte dokonale dohromady. Pak ji rozložte na sušenky v dortové formě a dejte minimálně na 6 hodin ztuhnout do lednice.