Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 2. 2024

Veganský nepečený dezert

Suroviny: 

1 hrnek podrcených sušenek 1/4 hrnku podrcených vlašských ořechů

1/2 hrnku strouhaného kokosu

1/3 hrnku přírodního arašídového másla bez ochucení

1 hrnek rostlinného mléka

1 tabulka čokolády na vaření bez obsahu živočišného mléka

Postup:

 

1. krok

V míse smícháme ořechy, kokos, arašídové máslo a nadrcené sušenky. Za stálého míchání pomalu přilíváme rostlinné mléko. Vytvoříme těsto, ne příliš měkké. V případě potřeby prohněteme rukama.

2. krok

Těsto rovnoměrně rozprostřeme po dně misky 23 x 23 cm (použila jsem hranatou formu na pečení s odklápěcím dnem.

3. krok

V hrnci necháme při střední teplotě v sójovém mléce (5 - 10 lžic) rozpustit čokoládu.

4. krok

Čokoládou polijeme těsto.

5. krok

Vychladíme a rozkrájíme na malé čtverečky.