Lava cake
Suroviny:
Těsto:
120 g másla
200 g čokolády na vaření
100 g cukru
50 g hladké mouky
4 vejce
tuk na vymazání formiček
Na dokončení:
cukr moučka
zmrzlina (volitelné)
horké ovoce (volitelné)
Postup přípravy:
1. krok
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a přendáme do mísy, ve které budeme dělat těsto.
2. krok
Jakmile je čokoláda prochladlá, přidáme vejce, cukr, hladkou mouku a vše ručním mixérem umixujeme do hladkého čokoládového těsta.
3. krok
Formičky na fondant důkladně vymažeme máslem a těsto do nich rozdělíme.
4. krok
Fondant pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10-12 minut.
5. krok
Necháme 5 minut odpočinout a můžeme podávat - třeba s horkým ovocem, zmrzlinou, či jen lehce pocukrované.
Poznámka:
Použity formičky na fondant o průměru 8 cm, těsto vydá na 3 formičky.
Fondant můžeme též upéct v páře - překryjeme ho potravinářskou fólií a necháme ho péct 35 minut.