Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 1. 2024

Lava cake

Suroviny:

Těsto:

120 g másla

200 g čokolády na vaření

100 g cukru

50 g hladké mouky

4 vejce

tuk na vymazání formiček

Na dokončení:

cukr moučka

zmrzlina (volitelné)

horké ovoce (volitelné)

 

Postup přípravy:

1. krok

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a přendáme do mísy, ve které budeme dělat těsto.

2. krok 

Jakmile je čokoláda prochladlá, přidáme vejce, cukr, hladkou mouku a vše ručním mixérem umixujeme do hladkého čokoládového těsta.

3. krok

Formičky na fondant důkladně vymažeme máslem a těsto do nich rozdělíme.

4. krok 

Fondant pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10-12 minut.

5. krok

Necháme 5 minut odpočinout a můžeme podávat - třeba s horkým ovocem, zmrzlinou, či jen lehce pocukrované.

Poznámka:

Použity formičky na fondant o průměru 8 cm, těsto vydá na 3 formičky.

Fondant můžeme též upéct v páře - překryjeme ho potravinářskou fólií a necháme ho péct 35 minut.