Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 1. 2024

Tiramisu

Suroviny: 

máslové sušenky - 150 g

máslo - 60 g

smetanový sýr - 300 g

práškový cukr - 180 g

vanilkový extrakt - 1 čajová lžička

mascarpone - 300 g

smetana ke šlehání - 200 g

želatina - 10 g

káva - 2 polévkové lžíce

kakaový prášek - 2 polévkové lžíce

Postup přípravy:

1. krok

Připravíme si kávu a necháme je zchladnout

2. krok

Vmícháme do ní amaretto a přelijeme ji do větší mísy. Žloutky smícháme s cukrem a ve vodní lázni z nich vyšleháme světlou hustou pěnu

3. krok 

Až se tak stane, odstavíme žloutky z vodní lázně a necháme je krátce vychladnout

4. krok 

Žloutky pak pomalu spojíme s mascarpone, aby vznikl lehký krém

5. krok

Do směsi pak opatrně vmícháme i vyšlehanou smetanu

6. krok

Vezmeme si hranatou nádobu a pustíme se do skládání tiramisu

7. krok

Nejdříve na dno vyskládáme asi 10 cukrářských piškotů namočených v kávě s likérem

8. krok

Na ně nalijeme polovinu připraveného krému

9. krok 

Na krém přijde zbytek namočených piškotů a opět natřeme krémem

10. krok

V závěru tiramisu zasypeme hořkým kakaem a uložíme jej odpočinout do chladničky

11. krok

Konzumovat jej můžete už zhruba po 4 hodinách, nejlépe bude ale chutnat až na druhý den